• huset från brevlådan

  • annika o mikael utanför gårdsbutik

  • två får

Om oss

På gränsen mellan Skåne och Småland i dom djupa göingeskogarna ligger vår gård. Vi som bor här heter Mikael, Annika, Viktor och Maja Pettersson. Vi flyttade hit 1998, då vi tog över efter Mikaels föräldrar. Vår målsättning är att kunna leva av ett familjejordbruk. Att producera mat på naturens villkor, nära kunden med så få mellanhänder som möjligt. Att ha verksamheten så öppen, att våra kunder kan få en inblick i hur maten produceras. Vi vill hålla vårt landskap öppet och levande med hjälp av våra betande djur och ge våra barn samma uppväxt som vi själva fick, nära djur och natur.

På gården producerar vi bl. a. ägg från frigående höns, kokhöns och ekologisk lammproduktion. Vi driver även en gårdsbutik där vi säljer våra egna, samt andra småskaligt tillverkade produkter. Vi har även några hjälpredor på gården som vi inte kan klara oss utan. Storm våran vallhund som hjälper oss med fåren både sommar och vinter. Katterna Sickan och Kurre finns också på gården, mest som sällskap, men de fångar en och annan mus då och då.

Lite historia

På denna plats byggdes 1720 ett ryttartorp och det fanns här ända fram till skiftesreformen 1830. Då beslöt man att flytta hemman nr. 2 hit till sin nuvarande plats. Sedan 1954 har gården varit i vår familjs ägo, då Mikaels farfar köpte fastigheten. Gården är en typisk skogsgård, men eftersom Helge Å rinner längs våra marker har vi fina sandjordar utan sten. Idag brukar vi 78 ha åker och beten och ca. 50 ha skog.

Kurre solar sig utanför gårdsbutikenKurre