• Får i solnedgång

  • två får

  • bildtoppfar
  • får och lama

Avelsbesättning, avelsdjur

Avelsbesättning, avelsdjurVi arbetar målmedvetet med avel och försöker få fram så fina och friska djur som möjligt.

Vi är med i Elitlamm där all registrering av djuren sker, samt det nystartade Fårhälsoprogrammet där man följer upp besättningens hälsostatus.

Besättningen är Maedi Visna fri med MV 3 status, vilket är den högsta klassen. Vi är även med i Fotrötekontrollen och har F status vilket betyder att inga symptom på fotröta har iaktagits.

Vi köper varje år in riksbedömda avelsbaggar på baggauktionerna, vilket betyder att baggen har bedömts av 2 riksdomare och då fått över 25 poäng.

Är du intresserad av livdjur, så säljer vi tacklamm och bagglamm på hösten efter mönstring och riksbedömning.

Avelsdjur 2017

Vi återkommer med hur många djur som finns till salu efter mönstring och riksbedömning!

Ni är välkomma att höra av er redan nu om ni är intresserade.

 

Avelsbaggar 2015

Vår stora stjärna heter Gannarve TEO och han köpte vi på Gotland 2013 på auktion. I år har han blivit uttagen till semin tillsammans med 5 andra baggar varav en av de härstammar från vår gård. Han heter Gräsljunga Poker och är född 2013, vi sålde honom på auktion i Jönköping 2013.

I år har vi behållit en mycket fin bagge som heter Gräsljunga Morse 15010, han skall få betäcka ett antal tackor i år.
Vi har även blivit delägare i en nyinköpt bagge från Gotland som heter Enge 15037. Han fickt 28 poäng på riksbedömningen och vi hoppas på många fina lamm från honom nästa år.

Två baggar till skall få tjänstgöra i år och det är vår gamla trotjänare Alarp 9142 som har givit oss många fina lamm samt Granstorp 14070 som vi köpte förra året på auktion.

Vi skall även använda oss av semin i år, 21 doser har vi beställt och det skall bli mycket spännande att se hur det går.

Avelsdjur Gannarve Teo höst 2015
Gannarve TEO 13133